Array

Array

Како ќе изгледа новиот комплекс Скопје Дајмонд

Светски реномираната компанија со седиште во Турција “Лимак Холдинг”, реализира интензивни градежни активности на просторот околу Старата железничка станица во Скопје.  Компанијата ги доби сите неопходни дозволи за градба, завршени се подготвителните активности на проектот, како и активностите во координација со Градот Скопје, општина Центар, и останатите државни институции.

READ MORE

„Лимак“, една од најголемите градежни компании во светот, ќе гради во Скопје

Основана во 1976 година, „Лимак Холдинг“ постави високи стандарди во областа на градежништвото, туризмот, хотелиерството и инфраструктурата. Компанијата гради капитални објекти во повеќе од 10 земји во светот, а за истакнување е моменталната изградба на најголемиот аеродром во светот, третиот во Истанбул кој ќе биде седиште на 150 авиокомпании, паркинг за 500 авиони и шест авионски писти.

READ MORE