Array

Array

„Лимак“, една од најголемите градежни компании во светот, ќе гради во Скопје

Основана во 1976 година, „Лимак Холдинг“ постави високи стандарди во областа на градежништвото, туризмот, хотелиерството и инфраструктурата. Компанијата гради капитални објекти во повеќе од 10 земји во светот, а за истакнување е моменталната изградба на најголемиот аеродром во светот, третиот во Истанбул кој ќе биде седиште на 150 авиокомпании, паркинг за 500 авиони и шест авионски писти.

READ MORE